16 ÉVE A NAPELEM PIACON

Napelem rendszerek, elektromos autótöltőállomások tervezése, kivitelezése, teljes körű adminisztráció

Jelentős áram áremelkedés!

Most érdemes napelemre váltani!

Napelem beruházás jelentősen javuló megtérüléssel!

Őrült áramár emelkedés miatt a napelem beruházás saját erős beruházással is már 3-4 év alatt megtérül.

Bizonyára tapasztalta már saját cégénél vagy vállalkozói körben, hogy az új áramszerződésekhez kapott árak köszönőviszonyban sincsenek az eddig leszerződött árakkal.

Az energiaárak ugrásszerű emelkedésével drágábbá váltak a működés, gyártás, szolgáltatás költségei. Bizonytalan a jövő, a politikai-gazdasági környezet lehetséges változásai egyértelműen kihatnak az energiaárakra.

Elérkezett az idő, hogy pályázatból, önerőből, nagyon kedvezményes beruházási hitelből vagy ezek kombinációjával kialakított forrástérkép alapján cége áramköltségét csökkentse vagy teljesen váltsa ki a napelem rendszer által megtermelt energiával.

Napelem rendszerrel termelje meg az elektromos autótöltők által felhasznált áramát!

16 év tudásával és tapasztalatával kialakítjuk napelem rendszerét! 

Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) kategóriájú napelem rendszerek

Épület vagy csarnoktetőre, lapos tetőre vagy földre telepítjük 50 kW inverter teljesítményű napelem rendszerét az ország bármely pontján.

Folyamat

2024. január 1-től jön a HMKE bruttó elszámolás

Ad-vesz elszámolási rendszerben a villamos hálózatba betáplált és a hálózatból vételezett kWh alapú elszámolás történik. Érdemes kihasználni december 31-éig, mert 2024. január 1-től a bruttó elszámolást vezetik be, ahol a betáplált és a vételezett kWh ára szerint kell elszámolni – a betáplált áram ára kevesebb lesz.

Hálózatba tápláló napelem rendszer igényét felmérjük, kivitelezzük, engedélyeztetjük és üzembe helyezzük, a teljes körű adminisztrációt elvégezzük.

Napelem áram éjjel-nappal: Hibrid rendszerek

Elérkezett az idő a hagyományos hálózatra betápláló rendszer helyett hibrid solar rendszer műszaki megoldás alkalmazásához.

Lényege, hogy a napelem és a közhálózat rendszerbe akkumulátoros tárólóegység (akkupack) kerül beiktatásra. A rendszert un. hibrid inverter szabályozza ill. optimalizálja.

A napelemek először az épület, gépek stb. fogyasztásához szükséges áramot termelik meg. A többlet termelést az erre méretezett akkupackot tölti a napelem rendszer. Ezen felüli napelem termeléskor hálózatba visszatáplálás történik.

Hibrid rendszer telepítés eredményeként:

A nappal megtermelt áramot olyankor is tudja hasznosítani, amikor a napelemek keveset vagy egyáltalán nem termelnek (pl. késő délután, este vagy éppen kora reggel), mert az akkupack tárolja az áramot és szükség esetén felhasználjuk világításra, fűtésre stb.

Hibrid rendszerrel a hagyományos ad-vesz rendszerhez képest kevesebb áramot kell vételezni a hálózatból, és hálózati áramszünet idején az akkupack az alap rendszer (hűtőszekrény, számítógépek, világítás stb.) működését biztosítja.

Fronius Symo-Gen24-Hibrid-Inverter

hibrid inverter

Akkupack hibrid rendszerhez

akkupack

Smart meter hibrid rendszerhez

smart meter

HMKE felett kiserőmű vagy visszwatt?

HMKE felett kiserőmű?

Az 50 kW inverter teljesítmény feletti rendszereknél nincs ad-vesz elszámolás, ezért a vásárolt és felhasznált áramot nem tudjuk csökkenteni a napelemekkel megtermelt árammennyiségével. A megtermelt energiát helyben fel kell használnunk és a felesleget el kell adnunk. Napelemekkel előállított áramunk először az épület, gépek működtetésére fordítódik. A pluszban megtermelt mennyiséget tápláljuk be az elosztói hálózatba. A betáplált áramot lényegesen alacsonyabb áron veszi meg az az áramszolgáltató, azonban a beruházás így is bőven rentábilis.

Visszwatt rendszer, de kinek?

A visszwatt napelemes rendszer csak annyit termelhet (úgy kell szabályozni) amennyit a cég működése (teljes áramfogyasztása) pillanatnyilag igényel. Nem táplálhat vissza a közüzemi hálózatra, vagyis a napelem termelése maximum annyi lehet, amennyi a fogyasztás. A visszwatt rendszernél műszaki megoldással biztosítjuk, hogy a napelem által megtermelt áram ne jusson ki a közhálózat felé. A tervezésnél a napi fogyasztási görbék és a napelem termelési görbéinek összehangolásával méretezzük és tervezzük meg a visszwatt rendszert.

Kiknek célszerű visszwatt rendszerben gondolkodni?

Elsődlegesen olyan termelőüzemeknek vagy szolgáltatóknak érdemes visszwatt rendszerben gondolkodni, akiknek:

Z

napközben folyamatosan magas a villamos energia fogyasztása

Z

3×63 A-nél nagyobb a csatlakozási teljesítménye

Z

szabadpiacról történik az árambeszerzése

Z

ipari parkban nem tud közvetlenül szerződni az áramszolgáltatóval

Az idősoros adatok megküldésével megvizsgáljuk mekkora rendszert célszerű telepíteni.

A megtérülés minden esetben egyedi vizsgálatot és részletes számítást igényel.

Visszwatt rendszer kialakítás egyszerűsített folyamata

=

Helyszíni felmérés

=

Adatszolgáltatás

=

Üzleti igények és műszaki megoldások egyeztetése

=

Indikatív ajánlat

=

Szerződéskötési feltételek egyeztetése és szerződéskötés

=

Tervezés – engedélyeztetés

=

Kivitelezés

=

Üzembe helyezés

Használja ki a visszwatt rendszerben rejlő gazdasági és műszaki lehetőségeket!

Elektromos töltőállomását forgalmazzuk és teljes körűen telepítjük

Z

Saját elektromos autóit vagy vendéglője, szállodája stb. vendégei elektromos autóinak gyors vagy lassú töltéséhez fali vagy oszlopos töltőállomásokat forgalmazunk és telepítünk.

Z

Helyszíni felmérés – műszaki feltételrendszer vizsgálata

Z

Kiválasztott rendszer meghatározás, szükség szerint engedélyeztetése a lehetséges műszaki feltételrendszer és igények összehangolásával.

Z

Töltők telepítésének előkészítése és telepítése, üzembe helyezése.

Szolgáltatásaink

=

Helyszíni felméréssel, műszaki feltételrendszer szerinti legjobb megoldás meghatározása az Önök igényei alapján bárhol az ország területén.

=

Személyre szabott árajánlat a kialakított műszaki koncepció és egyéb szempontoknak megfelelően ( pályázati előírások, hitelfeltételek stb.)

=

Igény szerint pályázati vagy hitelforrások bevonásában is együttműködünk.

=

Napelem rendszerét a megkötött szerződést követően megtervezzük, engedélyeztetjük, majd rövid idő alatt precízen telepítjük, és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokat elvégezzük.

=

Elektromos autótöltők forgalmazása, telepítése.

CÍMÜNK

1038 Budapest, Valéria u. 1-3.

HÍJVON MINKET

+36 20 776 25 63

+36 70 385 48 34